Vojvodina: Radikali napadaju i srpske novine

VOJVOĐANSKI "Građanski list" svoje je današnje izdanje objavio u crnobijeloj tehnici i dijeli ga besplatno u znak prosvjeda jer je visoki dužnosnik i republički zastupnik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić jučer taj list nazvao "ustaškim novinama".

Mirčić je reagirao na navodno netočne interpretacije izjave koju je jučer "Građanskom listu" dao zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić. Mirčić je napao "Građanski list" zbog naslova jučerašnjeg intervjua - "Moguća suradnja SRS-a i DSS-a na ukidanju autonomije Vojvodine", za koji je rekao da je netočno interpretiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je list gdje svi smradovi u novinarstvu rade. Svi izdajnici, svi špijuni su u tom listu, na čelu s gazdom Stipom Mesićem", rekao je Mirčić na konferenciji za novinare u Beogradu. Nekoliko puta ponavljajući da su "Građanski list" "ustaške novine" i da su njegovi urednici "ustaše" Milorad Mirčić je zaprijetio da će biti "provjeren rad informativnih glasila u Vojvodini - privatnog Građanskog lista i Dnevnika, čiji je osnivač Skupština Vojvodine".

Šef Novosadskog ureda Helsinškog odbora za ljudska prava Pavel Domonji ovim je povodom izjavio kako se "stigmatiziranjem Građanskog lista kao ustaškog namjerava taj list okvalificirati kao antisrpski". "Izjava je izgovorena u vrijeme kada se umnožavaju antihrvatski incidenti. Izjednačavanje ustaštva s hrvatstvom upravo doprinosi stvaranju negativne atmosfere i animoziteta prema Hrvatima" upozorio je Domonji.

"Građanski list" i "Dnevnik" jedini su dnevni listovi na srpskom jeziku koji se izdaju u Vojvodini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara