Vozač Borisa Mikšića prijetio pištoljem u centru Zagreba?

Vozač Borisa Mikšića prijetio pištoljem u centru Zagreba?

IZ IZBORNOG stožera Borisa Mikšića danas je u redakciju Indexa pristiglo priopćenje kojim se žale na postupanje djelatnika policije u indicidentu koji se dogodio u utorak ujutro u centru Zagreba.

U priopćenju se oštro prosvjeduje "zbog postupka Prve policijske postaje u Zagrebu koja je nakon jutrošnjeg, još nerazjašnjenog incidenta, u kojem je navodno sudjelovao njegov osobni zaštitar, zadržala njegovo vozilo marke Volvo s konzularnim tablicama".

U Mikšićevom stožeru  zapljenu automobila Borisa Mikšića smatraju "grubim kršenjem njegovih prava kao predsjedničkog kandidata."

Jutrošnji incident u Deželićevoj ulici je za Index.hr komentirao i glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

"Vozač je sudjelovao u incidentu tijekom jutra u Deželićevoj ulici na način da je navodno pištoljem prijetio vozaču ispred sebe, i to na način da je prvo pokazao pištolj vozaču, a onda ga repetirao i uperio u njega. Taj vozač je pristupio u Prvu Policijsku postaju i podnio prijavu zbog takvog ponašanja vozača vozila američkih registarskih oznaka." - izjavio je glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun u razgovoru za Index.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehun nam je ispričao kako je policija vrlo brzo došla do saznanja da je riječ o vozaču predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića, Stipi Zenčiću. On je oko podneva došao u Prvu Policijsku postaju na davanje iskaza vezano za okolnosti prijave, budući da je trebalo biti obavljeno prepoznavanje vozača i vozila.

Policija je tada od suda zatražila nalog za pretragu vozila, obzirom da policija smatra da se pištolj kojim je Zenčić navodno zaprijetio vozaču ispred sebe još uvijek nalazi u Mikšićevom automobilu.

"Automobil marke "Volvo" je zaplijenjen do trenutka dok ne dođe sudski nalog. Radi se o uobičajenom policijskom postupku i ne vidim razloga za bilo kakvo politiziranje u ovom slučaju, policija postupa jednako prema svima, pa i predsjedničkim kandidatima." - kazao je Mehun, pa dodao kako prema njegovim informacijama dotični "Volvo" nema diplomatske registarske oznake, nego američke i to iz savezne države Minnesote, a registriran je na ime tvrtke.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara