Vozač tegljača iz Ledenika uskoro na optuženičkoj klupi

MILJENKO STRIČAK, vozač šlepera koji je optužen za tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik 28. srpnja prošle godine, u četvrtak bi se trebao naći na optuženičkoj klupi zadarskog Općinkog suda, gdje će po prvi put iznijeti svoju verziju priče.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru krajem listopada prošle godine podiglo je, podsjećamo, optužnicu protiv 24-godišnjeg splitskog vozača tegljača, koji je 28. srpnja ove godine u tunelu Ledenik na autocesti Split-Zagreb izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe.

Stričaka se u optužnici tereti za kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće sa smrtnim posljedicama s neizravnom namjerom, te za krivotvorenje isprave budući da je na tegljač bila priključena prikolica s nepripadajućim registracijskim oznakama.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Zadru, a maksimalna kazna za to kazneno djelo je deset godina zatvora.

Splitski tegljač je 28. srpnja ove godine, krećući se brzinom od otprilike sto kilometara na sat, bez kočenja naletio na kolonu automobila ispred sebe u tunelu Ledenik podno Velebita. Tom je prigodom, udarivši punom brzinom u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, izazvao teške posljedice. U tom su automobilu poginule dvije majke i dvoje djece.

Tijekom istrage utvrđeno je da je nakon tragedije iz kabine tegljača namjerno iščupan i oštećen tahografski uređaj iz kojega je nasilno izvađen tahografski listić koji nije pronađen.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara