Vratar mlade reprezentacije zbog prijetnji Rene Sinovčića pobjegao iz Zadra

DANIJEL SUBAŠIĆ, golman mlade reprezentacije i Zadra, pritisnut ucjenama i prijetnjama zadarskog nogometnog bossa Rene Sinovčića i nepovjerljiv prema zadarskoj policiji, netom nakon što je, pritisnut prijetnjama i ucjenama potpisao ugovor, pobjegao je iz Zadra i odlučio zagrebačkoj policiji prijaviti kontroverznog poduzetnika.

U zagrebačkoj policiji su nam rekli kako zasad nemaju nikakvih informacija o tom slučaju: "Ako je prijavljeno vjerojatno je u tijeku obrada, u tom slučaju informacije o tome imat ćemo sutra", izjavio nam je voditelj ureda načelnika PU zagrebačke.

"Istina je u potpunosti sve što ste rekli o prijetnjama i ucjeni kojima je Danijel bio izložen ne bi li potpisao ugovor, kao i da sam ja s njim bio u zagrebačkoj policiji", izjavio je za Index Marinko Klapan, koji kao obiteljski prijatelj pomaže mladog golmana, koji je pažnju javnosti privukao sjajnim obranama u utakmici mlade reprezentacije protiv Italije.

Upravo tu su počele muke po Subašiću: "Kada je Danijel pred cijelom javnosti pokazao svoj potencijal, Sinovčić je namirisao novac i najprije je tražio da Danijel potpiše ugovor s njim, a ne sa klubom, na što nismo željeli pristati. Zatim ga je ucjenjivao da potpiše ugovor za klub, govoreći mu da ukoliko odbije potpisati neće braniti i kako na kraju neće niti biti rezervni golman", govori Klapan.

Sinovčić je dakle tražio da se Subašić ugovorno veže za njega osobno, ali se Subašiću nije dalo u taj zlatni kavez: "Sinovčić ni formalno ni pravno nema nikakvu funkciju u Zadru. On je samozvani vanjski suradnik i alfa i omega u gradu." Igračev zastupnik ističe da nije u nikakvom sukobu sa Sinovčićem tek da "imaju različite svjetonazore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danijel je imao ugovor do 31.srpnja. sljedeće godine i želio ga je korektno i do kraja odraditi. Nije želio popustiti ucjenama i pritiscima, jer gdje je logika da potpiše ugovor za drugoligaški klub u trenutku kada ga traže najbolji hrvatski klubovi, a ima i ponudu kluba iz lige "Petice", govori Klapan i ističe da ne samo da bi mladi (za dva mjeseca puni 22 godine) reprezentativac tako odradio obvezu, nego da bi ispoštovao ugovor za koji ništa nije dobio.

"Zadar mu nije platio ništa što mu je dužan po ugovoru, i čak se Danijel bio spreman odreći tih potraživanja i ukoliko se Zadar plasira u prvu ligu ostati još jednu godinu u klubu, ali ni to nije bilo dovoljno".

Ugostitelj Klapan odbija insinuacije da je igračev menadžer: "Radi se o čisto prijateljskom odnosu, angažirao sam se i skrbio o Danijelu, osiguravao mu dodatnu opremu i treninge, prepoznao sam njegov potencijal koji neće isplivati ako se taj dragulj ne izbrusi do kraja. Između nas ne postoji nikakav ugovor."

Subašić će u zagrebačkom egzilu dočekati okupljanje mladih reprezentativaca koje je zakazano za ponedjeljak, a navodno je najviše za njegove usluge zainteresiran Hajduk.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara