Vrdoljak o nominaciji svojeg filma za Oscara

Moj film "Dugu mračnu noć" gledalo je na pulskom filmskom festivalu više od 7000 ljudi, više nego ih je bilo na Pavarottijevu koncertu, ali i više nego su neki filmovi imali gledatelja u ukupnoj distribuciji u Hrvatskoj, izjavio je danas Antun Vrdoljak u povodu nominacije svojega filma za Oscara u konkurenciji filmova na neengleskom jeziku.

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika sinoć je izabralo Vrdoljakov film "Dugu mračna noć" za hrvatskog predstavnika u nominaciji za Oscara.

"Takvim rezultatom nisam iznenađen", izjavio je Vrdoljak.

Po njegovim riječima nagrada Američke filmske akademije gledanost filma u kinima pretpostavlja svim drugim vrijednostima. "Amerikanci misle da film netko treba platiti i da se film radi prije svega za publiku. Taj je uvjet moj film debelo ispunio", rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je film "Duga mračna noć" u Puli nadmoćno osvojio i nagradu publike i Ocjenjivačkog suda kojim je predsjedao dvostruki oscarovac Branko Lustig.

"Počašćen sam priznanjem i izborom ljudi kojima je film egzistencija, život i san. I na tome sam im zahvalan", izjavio je Vrdoljak.

(Hina) xta ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara