Vrhovni sud nastavio razmatranje žalbi na presudu tzv. zločinačkoj organizaciji

RAZMATRANJE žalbi na prvostupanjsku presudu tzv. zločinačkoj organizaciji Vrhovni sud danas je nastavio raspravom o dijelu presude kojom su "dečki s Knežije" Rajko Momčilović i Davor Zečević oslobođeni krivnje za ubojstvo Sphejtima Taqija u srpnju 1997.

Žalbu na oslobađajuću presudu podnijelo je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo, ističući da je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenično stanje oko ubojstva Taqija, te traži poništavanje presude i ponavljanje sudskog postupka.

Tužiteljstvo se poziva na iskaz prvog zaštićenog svjedoka Zorana Miletića, koji je Momčilovića optužio za ubojstvo Taqija.

Svjedok je na suđenju rekao da mu se sam Momčilović "pohvalio" da je iz automata ubio Taqija, ispalivši s motocikla rafal po njegovu automobilu u zagrebačkoj Selskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Momčilović i Zečević, koji je, po navodima optužbe, sjedio s Momčilovićem na motoru u trenutku ubojstva, brane se da nisu iznijeti nikakvi materijalni dokazi koji bi potkrijepili tvrdnje tužiteljstva, poričući bilo kakvu umiješanost u atentat.

Vijeće Vrhovnog suda razmotrilo je i žalbu tužiteljstva na oslobađajuću presudu kojom su Nikica Jelavić, Zoran Pripuz, Radovan Štetić i Zoran Pripuz oslobođeni krivnje za prijevaru i iznude na štetu Borisa Ljahnyckog, te za prijetnju njegovoj obitelji.

Navedena četvorica optuženi su da su od Ljahnyckog na silu i prijevarom iznudili oko dva milijuna kuna, no sud ih je zbog nedostatka dokaza, ali i zbog nepovjerenja prema iskazu Ljahnyckog, oslobodio krivnje.

Razmatranje žalbi tužiteljstva i obrane Vrhovni bi sud trebao završiti sutra, a odluku o prihvaćanju ili ukidanju prvostupanjske presude mora donijeti do iduće srijede, 27. kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara