Vrhovni sud smanjio kaznu Polančecu: Za nepotrebnu studiju 10 umjesto 15 mjeseci zatvora

Foto: Damjan Tadić / Cropix

VRHOVNI sud umanjio je kaznu od 15 mjeseci zatvora zbog zloporabe položaja i ovlasti Damiru Polančecu za pet mjeseci, neslužbeno doznaje Index.

Bivši potpredsjednik Vlade tako će u zatvoru provesti deset mjeseci na koje je osuđen u slučaju izrade nepotrebne studije za koju je plaćeno pola milijuna kuna odvjetniku Petru Miletiću.  

"Nemam još nikakve službene potvrde, ali to je vjerojatno tako. Činjenica je, također, da ako je presuda ispod godinu dana, da je sud usvojio žalbu i promijenio pravnu kvalifikaciju djela", kazao je za Index Polančecov odvjetnik Anto Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Polančec je, kaže nam, nepravomoćno osuđen za zloporabu položaja i ovlasti s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, a ako je presuda smanjena na ispod godinu dana onda to tumači tako da smatraju da nije bilo protupravne imovinske koristi.

Sam Polančec nije nam ništa htio komentirati vezano za presudu.

Podsjetimo, Polančeca je sudac Županijskog suda Ivan Turudić u listopadu prošle godine proglasio krivim za zloporabu položaja i ovlasti, kao i odvjetnika Petra Miletića. Bivši potpredsjednik Vlade osuđen je na godinu dana i tri mjeseca zatvora, dok je Miletić dobio godinu dana zatvora te mu je zabranjeno bavljenje odvjetničkom praksom u naredne dvije godine. Obojica moraju platiti sudske troškove te uplatiti 500.000 kuna u državni proračun.

Bivši potpredsjednik Vlade osuđen je na godinu dana i tri mjeseca zatvora, dok je Miletić dobio godinu dana zatvora te mu je zabranjeno bavljenje odvjetničkom praksom u naredne dvije godine. Obojica moraju platiti sudske troškove te uplatiti 500.000 kuna u državni proračun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara