Vrhovni sud: Treba ponovo preispitati vezu Marka Nikolića s ubojstvom Vjeke Sliška

VJEKO SLIŠKO trebao je biti ubijen protutenkovskim oružjem kod restorana Otok na putu prema zračnoj luci.

Taj je plan nizozemskom policajcu Johanesu Cornelisu van Looienu prepričala bivša Cappiuva supruga, prenosi Večernji list. Te informacije ona nikako nije mogla pročitati u tisku, a Bruno Zorica svjedočio je kako je Cappiuu 2000. dao dvije zolje, nakon što ga je ovaj zatražio protutenkovsko oružje.

Vrhovni sud sugerira ponovno ispitivanje nizozemskog policajca te zamjera nižem sudu što je svjedočenje o tom planu zanemario i što o tome nije vodio računa u ukinutoj oslobađajućoj presudi za Marka Nikolića. Isto tako, na Vrhovnom sudu ističu kako nije točno da za Looineov iskaz nije bilo dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petnaest dana prije Sliškova ubojstva protiv Nikolića se na velikogoričkom sudu vodio postupak, za koji je on tražio odgodu do 1. lipnja 2000. zbog nekakve ekspedicije u Venezueli. Nikolić je za vrijeme prvog i drugog suđenja bio u bijegu, a iz Venecuele se nikad nije ni vratio. Tjeralica koju je za njim raspisao Interpol ukinuta je nakon oslobađajuće presude.

Dokaza o komunikaciji između Cappiua i Nikolića nije bilo, utvrđeno je na sudu. Kao valjan svjedok nije prošla ni ženska osoba koja je vidjela muškarca s crnom slušalicom kako s dvjema djevojkama hitro izlazi iz kafića.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara