Vruće hrvatsko ljeto 2006.

I DOK ovih dana djeca, i oni koji se tako osjećaju, uživaju u snježnim radostima, tour operateri slažu kockice poslovnog plana za iduću godinu. Tako Američka udruga tour operatera (USTOA), čije usluge godišnje koristi oko 10.5 milijuna turista, predviđa da će hrvatska morska obala biti top destinacija iz lepeze ponude za 2006. godinu.

Kako prenose web stranice marketwire.com, USTOA predviđa da će Hrvatska u 2006. godini biti najvruće turističko odredište, a u stopu ju prati Kina. Uz najmnogoljudniju zemlju, USTOA predviđa da će turisti osobito biti zainteresirani i za odredišta u Južnoj Americi, što Hrvatsku stavlja uz bok najatraktivnijih i najzanimljivijih svjetskih turističkih odredišta.

U 2005. godini dalmatinska obala sa svojim ljepotama, pojačana s pitomim krajolikom Istre i sjevernoj Jadrana, osigurala je Hrvatskoj puno pohvala u pogledu turističke ponude, što su, dakako, dobro naplatili domaći turistički djelatnici, a profitirao je i državni proračun.

USTOA je pak, za ovu godinu najboljim turističkim odredištem proglasila Italiju, unatoč visokoj vrijednosti Eura (što Amerikancima ne odgovara), te Francusku koja susjedu s Apenina prati na ljestvici ovogodišnjih top destinacija. Najpopularniji europski gradovi među korisnicima operatera članova Udruge bili su Pariz i Rim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjeverno-američkom kontinentu najpopularnija odredišta bila su Kolorado, Kalifornija i Aljaska.

Oko 94 posto korisnika koji su 2005. koristili usluge USTOA-inih operatera smatra kako su cijene u europskim odmaralištima porasle između 10-15 posto, dok je njih 70-ak posto primijetilo porast cijena manji od 10 posto u sjeverno-američkim odmaralištima.

USTOA-inim korisnicima Grčka je ponudila najbolju vrijednost usluge za dolar, a zemlju sunca slijede istočno-europske zemlje (poznate po jeftinoći za zapadnjake), Meksiko, SAD i Kina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara