Vučić odlučio: Srbija izlazi na prijevremene izbore

Vučić odlučio: Srbija izlazi na prijevremene izbore

Foto: FAH

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić obznanio je na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) da je odlučio da Srbija ide na prijevremene parlamentarne izbore, piše Blic.

Vučić je istaknuo kako je srpskoj vladi potreban stabilan četverogodišnji mandat do 2020. godine kako bi završila reformski proces u zemlji.

Usto, predložio i odlaganje Skupštine SNS-a, poslije održavanja izbora na svim razinama, kako bi u slučaju izbornog neuspjeha mogao snositi odgovornost pred strankom.

Vučić: Prijevremeni izbori zato što vladi treba pun mandat za reforme

 Vladi Srbije poteban je pun mandat da bi završila započete reforme, poručio je danas srbijanski premijer i vođa Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, objašnjavajući središnjem odboru svoje Srpske napredne stranke (SNS) odluku o prijevremenim izborima.

"Idemo na izbore, idemo u pobjedu", rekao je Vučić i dobio aplauz više od 500 članova središnjeg odbora SNS-a, čiju je sjednicu zatražio kako bi od od političkog vrha svoje stranke dobio potporu za oduluku o raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora.

Predsjednik srbijanske vlade i vođa SNS-a ocijenio je da su prijevremeni izbori nužni kako bi se "razriješio društveni sukob koji blokira reforme“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vladi je potreban pun mandat kako bi do 2020. dovršila započete reforme koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put“, rekao je Vučić, poručivši svojim političkim protivnicima iz oporbe kako se se nikad nije bojao volje naroda.

"Kad protivnici kažu da žele da se stvari mijenjaju, naša je obveza pustiti narod da odluči“, rekao je Vučić.

U današnjem govoru pred članovima SNS-a Vučić je poručio kako je započeo sukob i s političkim protivnicima iz oporbe i sa članovima vlastite stranke koji politiku koriste za osobnu korist.

"Započeli smo sukob i s njima i s onima među nama kojima je vlast samo način za osobno bogaćenje... Središte otpora i ovoj vladi i pristojnoj i naprednoj Srbiji i politici reformi su pripadnici bivše loše vlasti i lažne elite, koju je ta vlast stvorila i osigurala joj privilegije", rekao je Vučić, ustvrdivši kako taj centar otpora već cijelo desetljeće blokira promjene i napredak države.

"Izbori pred nama bit će vrlo teški. Vrlo, vrlo teški. Podcijeniti protivnika prije izbora je velika glupost. Podcijeniti protivnika poslije izbora je podlost. Moramo pobijediti čista srca“, poručio je stranačkim kolegama Vučić i zatražio da skupština SNS bude održana poslije izbora, 21. svibnja, kako bi mogli, sukladno izbornim rezultatima, odlučiti da li će on i dalje voditi stranku.

Vučićevu odluku o izvanrednim parlamentarnim izborima poduprlo je 505 članova Središnjeg odbora Srpske napredne stranke, koja predvodi vladajuću koaliciju u Srbiji.

Vučić je na čelu srbijanske vlade od travnja 2014. kad je SNS pobijedio na izborima, koji su također bili prijevremeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara