Vujinović dobio spor oko upravljačkih prava nad Novom TV

ZAGREBAČKI Trgovački sud poništio je prošlogodišnju Skupštinu Nove TV na kojoj je smijenjen predsjednik Uprave Damir Vujinović, a za članove Uprave izabrani Ivan Blažičko i Ana-Marija Crnojević.

O presudi Trgovačkog suda, donesenoj krajem rujna, javnost je danas obavijestio sam Vujinović.

"Presuda je pravomoćna i donesena je u skladu s rješenjem Visokog trgovačkog suda. Sud je nepobitno utvrdio da Ivan Blažičko i Ana-Marija Crnojević ne mogu zastupati Novu TV i nisu članovi Uprave", kaže Vujinović u priopćenju, te ističe kako je sud potvrdio da je on predsjednik Uprave, kao što je i upisano u sudskom registru.

Napominjući kako je presudom konačno riješen višemjesečni spor oko upravljanja nad jedinom komercijalnom nacionalnom televizijom, Vujinović kaže da će Uprava Nove TV zaštiti integritet svih novinara koji su angažirani u proizvodnji programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački Trgovački sud presudu je donio u ponovljenom postupku, nakon što je krajem veljače ove godine Visoki trgovački sud ukinuo prvostupanjsku odluku kojom je Vujinoviću zabranjeno obavljanje poslova Uprave Nove TV.

Ivan Blažičko i direktor programa Nove TV Branko Vukšić, koji su proteklih mjeseci osporavali prava Vujinovića, danas nisu bili dostupni za komentar presude.

Nova TV: Presuda nije pravomoćna

Nova TV priopćila je večeras da presuda zagrebačkog Trgovačkog suda kojom je poništena odluka s prošlogodišnje Skupštine Nove TV o smjeni dotadašnjeg predsjednika Uprave Damira Vujinovića i izboru novih članova Uprave nije pravomoćna, kao što tvrdi Vujinović.

Vujinović je danas medijima uputio priopćenje i presliku presude Trgovačkog suda kojom su odluke Skupštine Nove TV, iz lipnja prošle godine, o njegovoj smjeni te izboru Ivana Blažička i Ane-Marije Crnojević za članove Uprave proglašene ništavnim. Vujinović tvrdi da je presuda pravomoćna, te da je sud njome potvrdio da je on predsjednik Uprave.

Ivan Blažičko priopćio je večeras da Nova TV presudu nije dobila službeno, već od nekih novinara, te da je iz nje vidljivo da nije riječ o pravomoćnoj sudskoj odluci i da postoji pravo žalba.

Blažičko napominje da je Nova TV, u istom procesu kod iste sutkinje, već dobila pozitivne presude, no kako one nisu donijele nikakav rezultata, pa vjeruje da neće ni ova.

Ne želeći komentirati presudu, Blažičko ističe da je predsjedništvo Trgovačkog sud u Zagrebu jedino mjerodavno za službeno mišljenje.

Blažičko pritom tvrdi da je u tijeku upis Uprave Nove TV, kojoj je on na čelu, u sudski Registar trgovačkog suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara