Vuk Drašković: Miloševićeva tajna služba i danas drži Srbiju u šaci

Tekst: I.M.
Foto: Blic

BIVŠI srpski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković smatra kako je i danas u Srbiji mreža paralelne tajne službe Slobodana Miloševićeva, Radomira Markovića i Milana Radonjića jača od države: "Samo time se može objasniti činjenica da pet godina nakon ubojstva Zorana Đinđića mnogi od pripadnika tajnih službi koji su sudjelovali i još sudjeluju u zločinima ostaju nedodirljivi za srpsku policiju i za srpsku, službenu, tajnu službu BIA".

"Naši su sudovi i tužiteljstva prepuni Miloševićevih sudaca i tužitelja, poslaničke klupe njegovih sljedbenika, mnogo je novinara i urednika koji pate za onim vremenom mržnje, ludila, zločina... Ne možemo ni pretpostaviti koliko je ta mreža jaka. Pogledajmo samo što se dogodilo u bivšem Sovjetskom savezu kada se rasformirao KGB. Iz njega je nikla, u svijetu najjača, ruska mafija. Dojučerašnji KGB-ovci su sa novcem, tehnikom, iskustvom… počeli se baviti drugim, kriminalnim poslovima", naveo je Drašković, dodajući kako će situacija biti takva sve dok "ne budu otvoreni dosjei tajnih službi i ne pronađu se imena suradnika i doušnika Udbe".

"Kako da službene policija i tajna služba pronađu živog Mladića, kad ne mogu pronaći ni mrtvog Mihajlovića?!"

Govoreći o izbjegavanju vlasti da provede reformu tajnih službi, Drašković je rekao: "Oni kojima su usta puna Europe postaju ovisni o tajkunima koji bježe od Europe. Interes, zvani novac, plus demagogija zamijenili su europsku strategiju koje i nema. Za antieuropske snage, patrioti su svi koji vuku u prošlost i nesreću, kao put u svoju stranačku i osobnu sreću. I, tako, svi šutimo".

Drašković je naveo i kako je haški bjegunac Ratko Mladić već mogao biti uhićen da nije te "mreže zločinačke piramide smrti, koja opstruira sve što im se prohtije, pa čak i potragu za grobom Draže Mihajlovića". "Kako onda da službene policija i tajna služba pronađu živog Mladića, kad ne mogu pronaći ni mrtvog Mihajlovića?!", naveo je Drašković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara