Vukelić u Japanu razgovarao s predstavnicima SCG i BiH

NA MARGINAMA Ministarske konferencije o učvršćenju mira i gospodarskog razvitka zapadnog Balkana, održane u ponedjeljak u Tokiju, hrvatsko izaslanstvo predvođeno ministrom gospodarstva, rada i poduzetništva Brankom Vukelićem, susrelo se sa izaslanstvima Srbije i Crne Gore, te Bosne i Hercegovine, doznaje se iz službenog priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom susreta s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem, te ministrom za gospodarske odnose s inozemstvom Brankom Lukovcem, razgovaralo se o primjeni Sporazuma o slobodnoj trgovini. Taj je sporazum Skupština SCG već ratificirala, a isto se očekuje i od Hrvatskog sabora. Za mjesec lipanj dogovoren je sastanak Potkomisije za provedbu Sporazuma, dodaje isti izvor. Predstavnici Srbije i Crne Gore istaknuli su da netom provedeni izbori neće utjecati na odnose s Hrvatskom. U priopćenju se također dodaje da su obje strane suglasne da je nužno intenziviranje suradnje po pitanju prometa i daljnjeg povećanja robne razmjene.

Tijekom susreta s ministrom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Draganom Dokom i ministrom vanjskih poslova Mladenom Ivanićem, razgovaralo se o primjeni Sporazuma o slobodnoj trgovini i o problemima vezanim za opskrbu električnom energijom tvrtke "Aluminij" iz Mostara. Iskazana je potreba zajedničkog dogovaranja u realizaciji projekta "Koridor V c", kao i suradnje po drugim pitanjima, poput energetskih problemima i privatizaciji koja je u BiH u tijeku, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara