Vukelić Željezari Split obećao državna jamstva

Ministar gospodarstva Branko Vukelić na popodne održanom sastanku u Željezari Split u Kaštelima sa Sindikatom i Upravom Željezare rekao je da će Vlada idućega tjedna donijeti odluku o davanju jamstva toj željezari u iznosu od 10,6 milijuna eura, od čega 6,6 milijuna eura za obrtna sredstva, a ostatak za dovršetak valjaonice kako bi konačno mogla početi raditi punim kapacitetom. L

Kako je rekao ministar Vukelić, Vlada ustraje u restrukturiranju crne metalurgije no zasad nema straha od preseljenja proizvodnje u sisačku željezaru jer je "to jedna od mogućnosti u drugoj fazi."

Na to ne treba trošiti snagu jer je opredijeljenje povećati proizvodnju u Splitu 100 posto, što je dobra vijest za sve zaposlene" , izjavio je.

Informiran sam da proizvodnja u splitskoj željezari raste, ali upravi treba pomoći. Već smo obavili razgovore s ministrom Božidarom Kalmetom da se u gradnju autoceste prema jugu države počne ugrađivati domaće betonsko željezo proizvedeno ovdje, rekao je ministar Vukelić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U autocestu od Zagreba do Splita dosad je ugrađivano željezo iz uvoza, a sindikati su tvrdili da je to posljedica jakog uvoznog lobija.

Predsjednik Uprave splitske Željezare Nenad Domaljnović upozorio je kako je Željezari najveći problem dug od 400 milijuna kuna. Kada bi nam država mogla otpisati dio duga, onda bi ostatak mogli vraćati sami kada počnemo bolje poslovati, rekao je Domaljnović.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara