Vukovar: Obnova bivšeg "Grand hotela"

Ovaj tjedan ubrzani su radovi u obnovi negdašnjeg "Grand hotela" u samu središtu Vukovara, započeti u listopadu prošle godine.

Radnici osječke građevne tvrtke Lakolit rade na tzv. konstruktivnoj obnovi i na zatvaranju građevine kako bi se zaštitila od daljnjeg propadanja. U te radove, koji bi trebali biti gotovi u svibnju ove godine, kažu u vukovarskom Uredu za razvitak, Fond za razvoj grada Vukovara uložit će 5,2 milijuna kuna.

Ta velebna građevina, sagrađena 1897., svrstana među kulturne spomenike A kategorije, najprije je bila "Grand hotel", poslije Radnički dom, a razorena je u srpskoj agresiji na Vukovar.

U Radničkom domu se prije Domovinskog rata nalazila knjižnica, gradska kavana, kino, muzej i uredi te se pretpostavlja da bi ti sadržaji svoje mjesto mogli naći i nakon obnove.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgrada se nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja nalazila na popisu 56 vukovarskih javnih građevina za obnovu koje su se tražili donatori. Kako je svota potrebna za obnovu dosezala i 50-ak milijuna kuna, zanimanje donatora je izostalo.

U Uredu kažu da se još ne zna kad će bivši hotel biti potpuno obnovljen jer nakon prve faze radova treba raspisati natječaj za daljnje izvođenje radova.

(Hina) xjvrd ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara