vukovar: predizborni skup nositelja neovisne liste Josipa Kokića

Prvi predizborni skup u kinodvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju večeras je održao nositelj neovisne liste u 5. izbornoj jedinici Josip Kokić.

Predstavljajući kandidate s vlastite izborne liste, Kokić je poručio sadašnjoj vlasti kako je "vrijeme da siđe s političke pozornice jer je izigrala sva svoja obećanja".

Kokić se posebice zauzeo za sveobuhvatnu pomoć Vukovaru. Zbog "oglušivanja vlasti na potrebe Vukovara i njegovih građana", Josip Kokić nekoliko je puta štrajkao i glađu.

Kako je istaknuo, bio je to jedini učinkoviti način da se izbori za interese Vukovara. "Pomoć tome gradu i dalje je potrebna", rekao je podsjećajući da je njegov "Apel za Vukovar" još aktualan i dio njegova predizbornog programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "Apelu za Vukovar" predlaže da međunarodna zajednica, kao suodgovorna za ratnu sudbinu Vukovara, obnovi razrušene dijelove toga grada kako bi se novac iz državnog proračuna namijenjen obnovi usmjerio prema gospodarstvu.

Kokić se zauzima i za pomirbu i oprost, i to tako da "svi oni koji su ključni akteri agresije na Vukovar odgovaraju u Haagu, a da se oni koji su možda počinili ratne zločine u obrani procesuiraju u Hrvatskoj". Nakon toga, i Srbi i Hrvati trebali bi se okrenuti budućnosti, istaknuo je Kokić.

(Hina) žd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara