Vukovar: SDSS na izbore izlazi na listama za manjine i dijasporu

Na parlamentarne izbore Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) izaći će na manjinskoj listi, te prvi put i na listi za dijasporu, odlučeno je na današnjoj stranačkoj konvenciji u Vukovaru.

Kandidati SDSS-a na manjinskoj listi bit će predsjednik stranke Vojislav Stanimirović, potpredsjednik Milorad Pupovac i predsjednik Programskog savjeta SDSS-a Ratko Gajica.

Na listi SDSS-a za dijasporu bit će 14 kandidata, ali stranka još nije odredila ime njezina nositelja.

Na konferenciji za novinare, održanoj nakon konvencije, Milorad Pupovac je istaknuo da će izbori raspisani za 23. studenoga biti "prvi u Hrvatskoj u kojima se neće zloupotrebljavati srpska tema, niti će nakon njih biti euforije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
SDSS se zauzima za konsolidiranje Hrvatske kao građanske i pravne države te snažno podupire nastavak reformi, poručio je Pupovac, dodajući da SDSS želi biti "demokratskom sastavnicom u Hrvatskom saboru, a ne nužno zlo ili prigodan ukras".

Stanimirović je objasnio kako SDSS na izbore izlazi samo na manjinskoj listi i listi za dijasporu jer nije osigurano dvostruko pravo glasa manjinama.

"Da se dogodilo suprotno, stekli bi se uvjeti da na izbore izađemo i sa stranačkom listom", ocijenio je Stanimirović. Po njegovim riječima, u SDSS-u vjeruju da će njihovi kandidati proći u budući saziv Sabora.

Također je ustvrdio da su i vlast i oporba pokazale zanimanje za moguću poslijeizbornu koaliciju sa SDSS-om.

SDSS na parlamentarne izbore izlazi pod geslom "Tri kao jedan".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara