Vukovar: Vijeće srpske nacionalne manjine proslavilo sveca zaštitnika

VIJEĆE srpske nacionalne manjine u Vukovarskosrijemskoj županiji danas je u sjedištu Zajedničkog vijeća općina (ZVO) u Vukovaru proslavilo svoju krsnu slavu, blagdan svog zaštitnika Sv. Simeona Mirotočivog.

Proslavi sveca zaštitnika i krsne slave toga vijeća nazočili su čelnici ZVO-a i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Jovana Ajdukovića i dr. Vojislava Stanimirovića te načelnici vukovarsko-srijemskih općina u kojima je SDSS na vlasti.

Pozdravljajući nazočne, predsjednik ZVO-a Jovan Ajduković je rekao da je 22. veljače poslao pismo predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu u kojemu podupire hrvatska nastojanja da 17. ožujka počnu pregovori o ulasku u Europsku uniju.

U pismu, koje je podijeljeno i novinarima, Jovan Ajduković ističe kako je Vladi i hrvatskoj državi u procesu približavanja Europskoj uniji "u ovom trenutku najpotrebnije ostvariti svekoliko jedinstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izražava i spremnost da i sam, ako bude potrebno, učini ono što može "ići na dobrobit sveukupnoj zajednici u Republici Hrvatskoj", što bi omogućilo početak pregovora 17. ožujka 2005. godine.

Jovan Ajduković u pismu napominje kako međunarodna zajednica čini "strašan" pritisak na Hrvatsku u vezi s optuženim generalom Gotovinom, a s druge strane "neopravdano zanemaruje" sve pozitivno što je Hrvatska učinila u demokratizaciji društva, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i u vladavini prava.

Molitvu su molili pravoslavni svećenici iz hrvatskog Podunavlja.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara