Vukovarski HDZ osudio oskvrnuće križa na ušću Vuke u Dunav

POVODOM još jednog napada na hrvatsko obilježje, oskvrnuće križa na ušću Vuke u Dunav u samom središtu Vukovara podignutog u spomen na sve žrtve za slobodnu Hrvatsku, oštar je prosvjed danas uputio vukovarski HDZ.

Petar Mlinarić, predsjednik vukovarskog HDZ-a, istaknuo je da su sve učestaliji napadi na spomen-obilježja Domovinskog rata u Vukovaru rezultat neučinkovitosti i zataškavanja nadležnih struktura.

"Ne želimo zatvarati oči kao da se ništa nije dogodilo", izjavio je Mlinarić.

On je također rekao da vukovarski HDZ oštro osuđuje najnovije događaje usmjerene protiv hrvatskog naroda u Vukovaru i traži da mjerodavni u hrvatskoj javnosti daju potpune informacije o svim počiniteljima koji, kako je rekao, moraju osjetiti mjere hrvatskih zakona.

Nakon napada na spomen-obilježje generala Blage Zadre, četničkih iskaznica, velikosrpskih grafita i današnjeg događaja, Mlinarić se pita je li slijedeći napad na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je događaj osudio i Branko Šekuljica, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

"Kao predsjednik SDSS-a, a ni kao građanin, niti u jednom trenutku ne mogu podržati takav čin. U mom je, a smatram i u interesu svakog normalnog čovjeka u gradu da se što prije otkrije počinitelj tog vandalizma i da za njega odgovara", rekao je Šekuljica.

Smatra da takvi događaji ne pridonose suživotu u Vukovaru, da ih treba što prije razotkriti i spriječiti njihovu pojavu.

Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske izašli su na mjesto događaja i obavili očevid.

Istraga je u tijeku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara