vukovarskom vatrogasnom društvu predan na uporabu obnovljeni vatrogasni dom

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vukovar danas je na korištenje predan obnovljeni Vatrogasni dom.

U njegovoj obnovi sudjelovali su Europska komanda američke vojske (EUCOM), Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ministarstvo za javne radove, obnovu i graditeljstvo.

Govoreći u ime EUCOM-a, Paula Battistoni, na prigodnoj svečanosti istaknula je da je, uz humanitarni program pomoći, EUCOM u obnovu Vatrogasnog doma u Vukovaru uložio 2,3 milijuna kuna, te je obnova tog objekta dobar primjer suradnje američkog i hrvatskog naroda.

O projektima USAID-a u Hrvatskoj govorio je predsjednik Misije te organizacije u Hrvatskoj William Jeffers.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovarski gradonačelnik Vladimir Štengl naglasio je da se ´Vukovar ima pravo nadati boljoj i sigurnijoj budućnosti´ te se zahvalio na pomoći u obnovi Vatrogasnog doma EUCOM-u, USAID-u i Ministarstvu za javne radove, obnovu i graditeljstvo, koje je za obnovu doma dalo 800.000 kuna.

Svečanosti otvorenja nazočni su bili i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić te predsjednik Vatrogasne zajednice Hrvatske Teodor Fricki.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vukovar osnovano je godine 1875., u Domovinskom ratu zgrada Vatrogasnog doma srušena je, a oprema uništena ili odnesena, rekao je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar Jerko Vukičević. Naglasio je da je u srpskoj agresiji na Vukovar poginulo ili nestalo 10 vukovarskih vatrogasaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara