WAGNER, OFFENBACH I POULENC NA PROGRAMU OPERE U ZUERICHU 2003./04.

Djela Richarda Wagnera, Jacquesa Offenbacha i Francisa Poulenca bit će glavni aduti sezone 2003./04. Opere u Zuerichu, čiji je program predstavio intendant opere Alexander Pereira na tiskovnoj konferenciji ovih dana.

"Zaokružit ćemo Wagnerov ciklus pod ravnanjem Franza Welsera Moesta s 'Majstorima-pjevačima'", u kojima će nastupiti Jose van Dam, Rolf Haunstein i Peter Seiffert. Premijera se predviđa za 25. studenoga.

Opera u Zuerichu doživjela je zapažen uspjeh s ranijim produkcijama Richarda Wagnera, posebice s "Prstenom", koji je režirao Robert Wilson, a prikazan je u pariškom kazalištu Theatre du Chatelet. Nedavno je u Londonu odigran i "Tannhauser".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dijalog Karmelićanki" Francisa Poulenca, prema knjizi Georgesa Bernanosa, bit će premijerno izveden u Zuerichu 2. svibnja 2004. Orkestrom će ravnati Francuz Michel Plasson, "jedan od najboljih poznavatelja Poulencove glazbe", smatra Pereira.

U drugoj kategoriji, Opera u Zuerichu postavit će "Veliku vojvotkinju od Gerolsteina", operetu u 3 čina Jacquesa Offenbacha, pod ravnanjem Nikolausa Harnoncourta. Premijera se predviđa za 21. veljače 2004.

Na programu će se naći i "Elektra" Richarda Straussa, Haendelov "Radamisto", Verdijeve "Sicilijanske večeri" s Ruggerom Raimondijem, "Les Boreades" Jean-Phillipea Rameaua, pod ravnanjem Marca Minkowskog, te Straussov "Kavalir s ružom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara