Walter Wolf na karlovačkom sudu: Zašto bih utajio 20 tisuća eura, moja imovina vrijedi 80 milijuna eura!

Walter Wolf na karlovačkom sudu: Zašto bih utajio 20 tisuća eura, moja imovina vrijedi 80 milijuna eura!

WALTER WOLF, kojem je dana na karlovačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog poticanja tadašnjeg direktora Ive Maglice na zloporabu položaja, izjavio je kako nije "kriv ni za kakva nezakonitosti u vezi s prodajama poslovnih prostora tvrtke KIO u Srbiji, kao ni za neku aferu između Finaca i Slovenaca".

"Ništa nisam ukrao, niti išta želim sakriti, zato sam odmah i došao na poziv ovog suda, iako su mnogi po novinama pisali da se neću odazvati", poručio je Wolf. Podsjećamo, njemu se na teret stavlja kako je Maglicu nagovorio da 20 tisuća eura od prodaje poslovnih prostora dostavi na njegov račun. Maglica je, navodi se u optužnici, u vrijeme kad je KIO bio u višemjesečnoj blokadi računa, s obustavljenom proizvodnjom i isključenom strujom, prodao poslovni prostor u Valjevu za 23 tisuće eura. Tri tisuće eura je isplaćeno posredniku u Srbiji, dok je 20 tisuća uplaćeno na Wolfov privatni račun u Splitskoj banci, što je potvrdio Tomislav Morsan, stečajni upravitelj KIO-a.

Morsan je u svom iskazu istaknuo kako u poduzeću nije pronašao suglasnost nadzornog odbora za prodaju poslovnog prostora, ali ni podatke da su s tog računa isplaćene plaće radnicima. Maglica je u međuvremenu preminuo, tako da je Wolfov branitelj Zoran Filipović morao obranu usmjeriti na svjedočenje svojeg klijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Wolf je kazao da je Maglici vjerovao kao poslovnom čovjeku jer je nekad bio zamjenik direktora Privredne banke, a dobio je preporuke članove Račanove vlade. Prema njegovim riječima, Maglica je Wolfu preporučio prodaju prostora u Valjevu kao i uplatu ostvarenog iznosa na njegov privatni račun, jer je to jedini način da se radnicima isplate plaće.

Wolf nije znao da je transfer novca na njegov privatni račun nezakonit?

Wolf naglašava da nije znao da takav transfer novca nije zakonit u Hrvatskoj jer je u Kanadi to sasvim normalna stvar, pogotovo kad je netko u 100-postotnom vlasništvu tvrtke. "Možda je moja glupost što sam to dopustio, ali zaista nema logike da sam pokušao utajiti 20 tisuća eura.

Wolf je potom podsjetio kako ga se slično tereti i u Sloveniji. Optužuje ga se da je slovenskog premijera Janeza Janšu podmitio s 300 tisuća eura. "Zašto bih to učinio kad moja imovina vrijedi između 60 i 80 milijuna eura", naveo je Wolf. Sljedeće ročište zakazano je za 10. prosinca.

Ig.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara