Washington: Bez odluke o sankcijama SirijI

Američki State Department nije u srijedu želio potvrditi informacije iz medija prema kojima Sjedinjene Države razmatraju nove sankcije protiv Sirije. L

Naime, New York Times je ranije objavio da američka administracija razmatra nametanje novih sankcija Siriji kako bi je potaknula da se obračuna s Iračanima u Siriji koji pružaju financijsku i logističku potporu pobunjenicima u Iraku.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli je izjavio da prema zakonu o američkim sankcijama protiv Sirije "uvijek postoji mogućnost da se sankcije protiv Damaska pojačaju", ali i dodao da "zasad na tom polju nema ničeg novog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ereli je potvrdio da Washington i dalje očekuje da Sirija odlučno djeluje protiv podrške iračkoj pobuni, što je pitanje koje je bilo u središtu posjeta zamjenika državnog tajnika Richarda Armitagea Damasku 2. prosinca.

Sirija je godinama izložena raznim gospodarskim sankcijama Sjedinjenih Država koje ju optužuju da podržava terorizam, a početkom 2004. Bijela Kuća je pojačala sankcije.

(Hina) xtm ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara