Washington već pripremio humanitarnu pomoć za milijun Iračana

PRIPREMAJUĆI se za vojnu akciju u Iraku, Sjedinjene Države su u zemljama u okolici Iraka već oragnizirale humanitarnu pomoć za milijun ljudi, rekao je u ponedjeljak visoki američki dužnosnik

Elliot Abrams, posebni pomoćnik predsjednika George W. Busha i direktor za Bliski istok i Sjevernu Afriku u nacionalnom vijeću sigurnosti, rekao je novinarima da se Sjedinjene Države već mjesecima pripremaju za ozbiljne humanitarne posljedice moguće vojne akcije u Iraku.

Sjedinjene Države već su uskladištile neophodnu humanitarnu pomoć u četirima zemljama Perzijskog zaljeva u ukupnoj vrijednosti od 26,5 milijuna dolara. Još 52 milijuna dolara vrijedna pomoć je u pripremi..

´Pripremamo pokrivače, kontejnere za vodu, lijekove i drugu pomoć za milijun ljudi´, rekao je Abrams. Na putu prema Zaljevu je još 46 kontejnera s humanitarnom pomoći, a u skladišta se dovozi i 2,89 milijuna dnevnih obroka.

Niz agencija američke vlade sudjeluje u planiranju humanitarne pomoći Iraku, od Agencije za međunarodni razvoj (USAID) pa do Ministarstva obrane.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara