WikiLeaks: FBI traga za još četvoricom muškaraca koji se povezuju s napadima na WTC

Foto: AFP

TAJNI dokumenti koji su kapnuli iz WikiLeaksove pipe otkrivaju kako FBI još uvijek traga za četvoricom muškaraca iz Katara za koje se vjeruje da su povezani s napadima na WTC 11. rujna 2001. godine. Osumnjičena trojka tri tjedna prije napada letjela je avionom iz Londona za New York.

Navodno su upravo oni nadzirali mete i organizirali potporu za terorističke napade na Ameriku. Deset dana kasnije otputovali su za Los Angeles gdje su odsjeli u hotelu pokraj zračne luke za koji je FBI utvrdio da ga je platio "osuđeni terorist", koji je također platio za njihove avionske karte. 10. rujna kupili su karte za Washington, no nisu se uspjeli ukrcati. Sljedeći je dan isti Boeing otet od strane pet terorista te se zabio u Pentagon.

Umjesto da su se ukrcali na taj zrakoplov, Meshal Alhajri, Fahad Abdulla i Ali Alfehaid vratili su se u London prije povratka u Katar. Njihova je trenutna lokacija nepoznata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražitelji tragaju i za četvrtim muškarcem, Mohamedom Al Mansoorijem za kojeg vjeruju da je bio potpora teroristima dok su bili u Sjedinjenim Državama. Mansoori, koji je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ranije je živio u Long Beachu u Los Angelesu. Njegova trenutna lokacija nije poznata, a FBI je savjetovao da ga se stavi na međunarodnu listu terorista jer bi "mogao predstavljati prijetnju za zrakoplovstvo u SAD-u i u inozemstvu". Otkrivaju to depeše koja su poslane iz veleposlanstva u Dohi u Washington.

FBI međutim, još uvijek ne zna jesu li četvorica osumnjičenih pružali potporu teroristima ili su predstavljali petu ćeliju koja je odustala od napada u posljednji trenutak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara