WikiLeaks objavio 300.000 mailova turske vlade, Erdogan blokirao pristup stranici

WikiLeaks objavio 300.000 mailova turske vlade, Erdogan blokirao pristup stranici

Foto: 123rf

TURSKA je pokrenula proces blokiranja pristupa stranicama WikiLeaks, nakon što je WL objavio oko 300.000 e-mailova koje je turska vlada razmijenila prije propalog pokušaja vojnog udara u Turskoj, objavio je Reuters.

Blokiranje pristupa pokrenula je turska agencija za nadzor interneta - Odbor za telekomunikacije, nakon što su objavljene stotine tisuće mailova članova turske vladajuće stranke AKP.

Odbor je potez nazvao "administrativnom mjerom", piše RT, navodeći kako je ta terminologija korištena u prošlosti kada se blokirao pristup web stranicama.

Informaciju je na svojem službenom Twitter profilu potvrdila i organizacija WikiLeaks.

Objavili e-mailove sada zbog Erdoganovih čistki

WikiLeaks je jučer uspješno objavio 294,548 e-mailova usprkos cyber-napadu velikih razmjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morali smo pomaknuti datum objave e-mailova zbog čistki koje turske vlasti provode nakon vojnog udara", objavio je WikiLeaks u priopćenju.

"Provjerili smo materijale i izvor od kojeg smo ih dobili. Izvor ni na koji način nije povezan s organizatorima puča, s turskom opozicijom ili s turskim vlastima", dodaju iz WikiLeaksa.

Objavljeni e-mailovi obuhvaćaju period od 2010. godine pa sve do 6. srpnja 2016. godine, samo tjedan dana prije propalog vojnog udara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara