Za 500 kuna drugima polagao ispite u autoškoli

POLICIJA je uhitila i predala istražnom sucu 28-godišnjaka osumnjičenog da je umjesto polaznika jedne autoškole iz Klinča Sela za 500 kuna polagao ispite iz prometnih pravila i prve pomoći, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija tvrdi da je uhićeni dio grupe koju je organizirao 53-godišnji vlasnik autoškole. Vlasnik i još dvije osobe uhićene su sredinom ožujka zbog sumnje da su na prijevaru pribavljene potvrde Hrvatskog autokluba (HAK) o položenom vozačkom ispitu prodavali po cijeni od 4.000 do 7.500 kuna.

Zahvaljujući ispitu koji su za njih položili drugi i potvrdama o pohađanju obavezne nastave, veći broj osoba je od HAK-a dobio potvrđena uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, na osnovu kojih su potom u policiji dobili vozačke dozvole.

Uhićeni 28-godišnjak tereti se da je jedan od petero policiji do sada nepoznatih osoba. Policija tvrdi da je od 53-godišnjaka preuzimao lažne osobne iskaznice na imena polaznika autoškole, u kojima je bila umetnuta njegova fotografija.

Potom je u njihovo ime pristupao ispitima i tako sedmorici kandidata omogućio dobivanje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu.

(Foto: Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara