Za dva tjedna s radom počinje HTV 3 posvećen zabavi i sportu

PROGRAM HRT plus, koji se trenutno može gledati putem satelita i kabelskih mreža, za petnaestak dana trebao bi postati zabavno - sportski program pod starim imenom HTV 3. Za taj projekt zadužen je savjetnik glavnog ravnatelja HRT-a i nekadašnji glavni urednik HTV-a Miroslav Lilić.

Tomislav Marčinko, izvršni direktor HRT-ove kuće Orfej, koja bi trebala biti izvršni producent HTV-a 3, potvrdio tu informaciju Jutarnjem listu.

"Na tom će programu biti isključivo zabava i sport, bez politike. Krećemo sa 16 sati premijernog programa, a namjera nam je da za nekoliko mjeseci to postane danonoćni program. Bit će to potpuno komercijalni program i niti jedna kuna za njega neće izdvajati od novca pretplatnika HRT-a." - kazao je Marčinko.

Iako s HRT-a nisu dali službenu potvrdu da će program početi s radom, poručili su da je HRT  tehnički i programski spreman ne samo za takvu, nego i za dodatnu ponudu putem digitalnih programa.

Ono što će javnost svakako najviše zanimati je to kome će HTV 3 biti dostupan. Prema postojećem planu, HTV 3 će i dalje biti dostupan putem satelita i kabelske mreže, no njegova će se gledanost vjerojatno proširiti na 300 tisuća kabelskih pretplatnika.

"Postoji plan da od Nove Godine taj program bude dostupan u kabelskim sustavima na prostoru bivše Jugoslavije." - dodao je Marčinko.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša nedavno je govorio o uvođenju sportskog programa, te je isticao da je gubitkom Trećeg programa drastično smanjena količina domaćeg sportskog programa.

"Danas HTV nema gdje emitirati sve sportske događaje za koje je otkupio prava, a za neke sportske događaje, kao što su domaća prvenstva u odbojci, ženski rukomet, ragbi ili džudo, nema više šansi da ih vidite na televiziji. Ako domaćeg sporta nema na televiziji manji je i interes sponzora i mogućnost financiranja domaćeg sporta." - kazao je Mateša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara