Za jedno mjesto policajca deset kandidata

NA NATJEČAJ Policijske akademije "Budi policajka, budi policajac" za 250 policajaca prijavilo se gotovo 2.500 kandidata, doznaje se u MUP-u.

Od 2.457 prijava važećih je 1.945, od kojih su 862 ispunile djevojke u dobi od 18 do 25 godina.

Najveći broj kandidata prijavio se u Zagrebačku (299), Osječko-baranjsku (284) i Vukovarsko-srijemsku policijsku upravu (266).

Najmanje interesa za prekvalifikaciju za zanimanje policajac iskazano je na području Istarske (16), Šibensko-kninske (18) i Ličko-senjske PU (19).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na natječaj, koji je završen 16. lipnja, mogli su se prijaviti hrvatski državljani i državljanke u dobi do 25 godina sa završenom četverogodišnjom srednjom školom i liječničkom potvrdom o duševnoj i tjelesnoj sposobnosti, a muški kandidati i sa odsluženim vojnim rokom.

U natječaju, među ostalim, stoji da će prednost u odabiru imati kandidati s položenim vozačkim ispitom za B kategoriju vozila.

U Policijskoj akademiji jučer je počelo ispitivanje kandidata, a 250 izabranih idućih će devet mjeseci proći obuku za policajce. Troškove smještaja i prehrane, putovanja, knjiga i školskog pribora, športske opreme i mjesečne novčane naknade snosit će Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

Obuka budućih policajaca i policajki uključuje 13 nastavnih predmeta, seminare i 80 sati prakse u policijskim postajama, a po završetku obuke očekuje ih šestomjesečna mentorska obuka u policijskim postajama. Oni koji to završe dobit će zvanje policijskog službenika u ophodnji i radni odnos u svojstvu vježbenika na određeno vrijeme, uz obvezu ostanka u službi četiri godine.

MUP im pritom nudi i beneficirani radni staž, dodatke za noćni rad i rad praznikom i blagdanom, te mogućnost daljnjeg obrazovanja i napredovanja u službi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara