Za posao čistačice u Splitu javilo se preko 100 kandidata, desetak s fakultetom

Za posao čistačice u Splitu javilo se preko 100 kandidata, desetak s fakultetom

Tekst: V.Š.
Foto: Arhiva

ZA POSAO čistačice u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu javilo se stotinjak kandidata, među kojima desetak fakultetski obrazovanih, a od prijavljenih čak je desetak muškaraca.

"Potreba za ovim radnim mjestom se ukazala nakon što je djelatnica koja je do sada obavljala posao čistačice otišla u mirovinu, a ovoliki interes nas je iznenadio. No, s obzirom na to da u posljednje vrijeme čujemo o velikim brojkama nezaposlenih u Hrvatskoj, a u ovom slučaju je i riječ o državnoj službi, ovakva navala je razumljiva", rekao je novinaru Slobodne Dalmacije ravnatelj MHAS-a Tomislav Šeparović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Braniteljima prednost pred kandidatima s fakultetom

Šeparović je objasnio da visoka i viša škola ne znače prednost pri dobivanju posla, jer će se pri zapošljavanju gledati propisani uvjeti za zapošljavanje u državnim službama. Na temelju zakona koji reguliraju zapošljavanje u državnim službama prednost imaju branitelji i dragovoljci te osobe s invaliditetom.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u ponedjeljak objavio statistiku za siječanj prema kojoj je broj nezaposlenih porastao na 309.562 ljudi, što je 6,2 posto više nego u prosincu, odnosno 21,7 posto više nego u siječnju 2009. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara