Za svečano potpisivanje europskog ustava Italija će potrošiti 10 mil. eura

ZA ORGANIZACIJU svečanosti potpisivanja sporazuma o europskom Ustavu, koja će se održati u Rimu 29. listopada, Italija će potrošiti 10 milijuna eura, objavio je danas list Corriere della Sera.

Prema programu, šefovi država i vlada te ministri vanjskih poslova 25 zemalja Europske unije, te Bugarske, Rumunjske, Turske i Hrvatske, trebali bi se 29. listopada oko 10 sati okupiti ispred gradske vijećnice na rimskom trgu Campidoglio.

S trga koji je projektirao Michelangelo, europski bi čelnici trebali otići u dvoranu Giulio Cesare u vijećnici, a zatim u dvorani Orazi e Curiazi, u kojoj je 1957. potpisan prvi sporazum šest zemalja o osnivanju Europske ekonomske zajednice, potpisati sporazum o europskom Ustavu, koji je Europsko vijeće usvojilo 18. lipnja ove godine.

Navečer je predviđen veliki vatromet, a planirani su i koncert u rimskoj Operi te druge manifestacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjedi protuglobalista najavljeni su za dan poslije, 30. listopada.

Zračna luka Ciampino tri će dana biti zatvorena za običan promet, a u zračnoj luci u Fiumicinu bit će znatno smanjen broj letova kako bi se jamčila sigurnost šefovima država i vlada. Bit će to najveći skup europskih državnika u Rimu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara