Za trećeg GSM operatera samo jedna ponuda, Škegrina

TVRTKA Tele2 d.o.o. iz Zagreba jedina je dostavila ponudu na natječaj za koncesiju za treću mobilnu mrežu, dok su dva postojeća operatera mobilne telefonije HT mobile i Vipnet zatražili koncesiju za UMTS.

Tele2 je tvrtka registrirana u Zagrebu, iza koje stoji istoimeni švedski operater i devet hrvatskih kompanija - Dalekovoda, Jamnice, FIMA Holdinga, Croatia osiguranja, NEXE grupe, Konstruktora-inženjeringa, Lure, Instituta građevinarstva Hrvatske i Privredne banke Zagreb.

Vijeće nove Hrvatske agencije za telekomunikacije na današnjem je javnom otvaranju ponuda odbilo zahtjev tvrtki "Croatia mobile" te "Eurodet" za produljenjem roka za podnošenje ponuda.

Francuski Match telekom i Mislav Šutalo zakasnili su predati ponude za natječaj. Predstavnici francuske telekomunikacijske tvrtke imali su poteškoća s privatnim zrakoplovom  kojim su letjeli u Zagreb, a sa njima je bila i dokumentacija za natječaj. Oni su u Agenciju za telekomunikacije stigli desetak minuta prekasno, dok je M. Šutalo navodno kasnio svega nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vijeća Gašpar Gaćina nije želio otkriti detalje pristiglih ponuda, a budući da na ponudama stoji znak povjerljivo, do donošenja odluke o budućim koncesionarima, 18. listopada, Vijeće, kako je rečeno, neće davati detalje ponuda.

Državni tajnik za promet i veze Dražen Breglec, koji je bio nazočan otvaranju ponuda, izjavio je da je zadovoljan brojem pristiglih ponuda te da vjeruje kako će Hrvatska dobiti "kvalitetnog, iskusnog i tržišno konkurentnog tržišnog operatera". Naznačio je da bi taj treći operater komercijalno mogao početi poslovati u proljeće 2005. odnosno u razdoblju između travnja i lipnja.

Natječaj je objavljen 20. srpnja, a natječajnu je dokumentaciju prethodno otkupilo 15 pravnih i fizičkih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara