Za troškove obrane generala Blaškića dodatnih 1,8 milijuna kuna

ZA POKRIĆE troškova odvjetničkih usluga za obranu generala Tihomira Blaškića pred Haškim sudom hrvatska bi Vlada trebala odobriti 1,8 milijuna kuna, doznaje se u srijedu u Banskim dvorima.

Dodatnih 1,8 milijuna kuna zatražio je Vladin ured za suradnju s Haškim sudom. Sredstva za spomenutu namjenu, koja su bila osigurana u ovogodišnjem proračunu gotovo su u cijelosti potrošena kao i sredstva namijenjena financiranju dijela troškova haških optuženika i njihovih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako će do kraja godine trebati podmiriti troškove odvjetničke kuće Latham Watkins, troškove odvjetničkog društva Nobilo i dr. u iznosu od 1,7 milijuna kuna kao i troškove optuženika i njihovih obitelji od 100.000 kuna Vlada bi trebala osigurati dodatnih 1,8 milijuna kuna.

Očekuje da će Vlada o tom zahtjevu raspravljati i odlučivati na ovotjednoj sjednici u petak.

U tijeku je žalbeni dio postupka u predmet "Blaškić". Bivši zapovjednik Operativne zone Središnja Bosna nepravomoćno je osuđen na 45 godina zatvora za zločine počinjene tijekom rata u BiH. Pred Haškim sudom zastupaju ga američki odvjetnik Rusell Hayman i zagrebački odvjetnik Anto Nobilo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara