Zabrana seksa i konzumiranja droga za britanske policajce na tajnom zadatku

Zabrana seksa i konzumiranja droga za britanske policajce na tajnom zadatku

Screesnhot: YouTube

BRITANSKI policajci na tajnom zadatku više se ne smiju seksati niti uzimati droge, stoji u novom pravilniku za postupanje policajaca na tajnom zadatku.

Novi pravilnik donesen je nakon nekoliko kontroverznih situacija u kojima su policajci stupali u veze s osobama koje bi trebali nadzirati. Nakon građanskih tužbi, policija je morala isplatiti odštete tim ženama.

Dokument, sastavljen na College of Policing, britanskoj policijskoj školi, objavljen je kako bi javnost bila upoznata s radom policije. Specifične operativne taktike za prikupljanje informacija nisu objavljene zato što bi mete nadgledanja lako mogle onda i izbjeći.


"Želimo pokazati javnost da i policija na tajnom zadatku mora poštovati pravila kako bismo osigurali legalnost i etičnost policijskog postupanja", rekao je Alex Marshall, šef College of Policing za Sky News.

Marshall je dodao da su tajni zadaci ključni alat u zaštiti javnosti i privođenju pravdi organiziranih kriminalnih organizacija.

Odvjetnik Jules Carey, koji je zastupao žrtve policajaca na tajnom zadatku, pohvalio je objavu većeg dijela pravilnika o policijskom postupanju. Međutim, smatra da postoji još nekih dijelova pravilnika koje bi moglo poboljšati.

"Pravilnik mora decidirano reći da stupanj nadgledanja pojedinca mora biti proporcionalan istraživanom zločinu", zaključio je Carey.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara