Zabrinuti don Kaćunko: Novi mediji stvaraju neposluh, moda svlači, a literatura promiče horor

Foto: Arhiva

"NOVI MEDIJI štetno utječu na mlade te je potrebna razboritost u konzumiranju", upozorio je odmah na početku tribine znakovita naziva "Novi mediji i nova nepismenost - sjene Interneta pod biblijskim reflektorima", don Anđelko Kaćunko koji dio svoje popularnosti može zahvaliti i pisanju bloga pod nazivom "Don Blog".

Naime, u organizaciji studentskog zbora Gacke održana je tribina o tzv. novim medijima za koje je don Kaćunko ustvrdio da u njih može ući pitka voda, ali i kanalizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Utjecaj medija može biti štetan i stvarati kod mladih neposluh, nasilje, nemoral i zatupljenost. Videospotovi promiču filozofiju seks, drugs and rock and roll, film promiče nasilje, videoigrice seksualno nasilje, moda sve više promiče ne odijevanje nego svlačenje, reklame su postale spoj bussinesa i ideologije dok literatura promiče horor, nasilje i magiju", rekao je don Kaćunko na tribini upozoravajući kako pažnja prema novim medijima dolazi do nove nepismenosti jer se um sve više umjesto na čitanje privikava na gledanje slika. 

"Nova kultura svojim privlačnim sadržajima nas nesvjesno terorizira od strane evanđelista nove religije new agea", upozorio je don Kaćunko zaključujući da svaki kršćanin treba promisliti šteti li mu konzumiranje medija. Kako je rekao kršćani trebaju ostati  slobodni, odgovorni, razumni i trijezni.

"Za to je potreban odgoj za medije, zdrava kritičnost i nadzor mladih pred ekranima", zaključio je na kraju don Kaćunko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara