Zadar: Kazneno prijavljene tri osobe

POD SUMNJOM da su povezane s najnovijim događajima u Vrani u pakoštanskoj općini protiv triju osoba podnesene su kaznene prijave, rečeno je na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare u zadarskoj Policijskoj upravi..

Dvije osobe kazneno su prijavljene zbog sumnje da su razglasom pozivale mještane na otpor policiji dok je deblokirala ceste kako bi građevni strojevi mogli rušiti kuće za koje Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja smatra da su u ornitološkom rezervatu.

Treća osoba kazneno je prijavljena zbog nelegalna posjedovanja oružja, odnosno zbog sumnje da je pet pronađenih "zolja" u Vrani u vezi s nedavnim rušenjem kuća i otporom mještana.

Načelnik Ureda načelnika PU-a Ivan Brzoja rekao je kako su moguće nove kaznene prijave, no cijeli se slučaj kriminalistički još obrađuje.

Policija će, kad pregleda videosnimku događaja, utvrditi postoji li osnova za još neka kažnjiva djela, rekao je Brzoja. Policija nije priopćila identitet kazneno prijavljenih osoba, obrazloživši da je kriminalistička obradba u tijeku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara