Zadarski srednjoškolci u Pragu napali beogradske gimnazijalce

Tekst: N.Š. / I.Kri.
Foto: Wikimedia

UČENICI Medicinske škole iz Zadra verbalno su napali beogradske gimnazijalce na školskom putovanju u Pragu, javlja B92.

Incident se dogodio kad su se beogradski učenici vraćali iz diskoteke u svoj hotel. Zadrani su ih dočekali na hotelskom parkingu prilikom izlaska iz autobusa i počeli ih verbalno provocirati.
"Bila je napravljena prava noćna zasjeda za naše učenike koji ih apsolutno ničim nisu isprovocirali. To se srećom završilo dobro, ali su nastradali vodič i jedan od profesora kada su pokušali zaustaviti napadače", rekao je ravnatelj beogradske Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović.

Beogradski gimnazijalci prebačeni u drugi hotel

Fizički sukob učenika spriječen je kad su se beogradski učenici na inzistiranje profesora vratili u autobus u kojemu su proveli noć. U šest sati ujutro, njihova agencija "Modena travel" prebacila ih je u drugi hotel. Ognjanović kaže kako je vodič odgurnut kad je pokušao ući u hotel i razgovarati s upravom.

Cijeli slučaj je prijavljen praškoj policiji, a unatoč inzistiranjima roditelja, beogradski gimnazijalci nastavljaju putovanje. Zbog sinoćnjeg incidenta, Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je oštru prosvjednu notu hrvatskoj ambasadi u Beogradu.

"Samo verbalni sukob, bez materijalne štete ili ozlijeđenih"

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun za Index je potvrdio kako se dogodio sukob između hrvatskih i srpskih učenika. Iz Veleposlanstva u Pragu su dobili informaciju kako između hrvatskih i srpskih učenika došlo do verbalnog sukoba i naguravanja, ali da nije bilo ozlijeđenih ni materijalne štete. Protiv hrvatskih učenika neće biti podnijete nikakve prijave. Dragun kaže i kako su učenici obiju škola najnormalnije nastavili program svojih maturalnih putovanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara