Zadarski župan o rušenju kuća u Vrani

ZADARSKI župan Šime Prtenjača na današnjoj je sjednici Županijskog poglavarstva govorio o rušenju kuća u Vrani po nalogu Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, upitavši zašto se ne reagira u svim tim slučajevima, a ne u Vrani gdje su dvojbene granice ornitološkog rezervata.

Država može pokazati snagu na bezbroj bespravno izgrađenih objekata i brojnim uzurpacijama zemljišta, rekao je Prtenjača i dodao da se bespravno grade cijeli industrijski pogoni.

Očito nije bio cilj uvesti pravnu državu, nego nešto drugo, rekao je župan Prtenjača, dodavši da će Zadarska županija novčano pomoći obiteljima kojima su srušene kuće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja nema izvornu kartu ornitološkog rezervata, a dokumente na koje se poziva sumnjivi su, jer po dokumentaciji pakoštanske općine prijeporne kuće nisu u ornitološkom rezervatu, nego izvan njega i u građevnoj zoni. Zadarska će županija potaknuti izmjenu i dopunu Zakona o proglašenju Parka prirode Vransko jezero, tako da se površina Parka prirode smanji za dva četvorna kilometra.

Župan Prtenjača je podsjetio da su Vranjani otkupili navodno prijeporne parcele od bivše biogradske i sadašnje pakoštanske općine, a po njihovim planovima parcele uopće nisu prijeporne nego su u građevnoj zoni.

Na upit što ako ministar Kovačević ne prihvati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o proglašenju Parka prirode Vransko jezero župan je odgovorio da tada treba mijenjati ministra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara