Zagorčeva jamčevina mogla bi biti plaćena već danas

Zagorčeva jamčevina mogla bi biti plaćena već danas

SKUPLJANJE novca za plaćanje jamčevine umirovljenog generala i bivšeg pomoćnika Ministra obrane RH Vladimira Zagorca je, kako javljaju mediji, u tijeku. Njegovi su odvjetnici iz ureda Ganzger & Lansky, naime, navodno potvrdili da će Zagorec platiti jamčevinu od milijun eura te da je u tijeku skupljanje novca.

Ukoliko novac za jamčevinu bude skupljen tokom današnjeg dana, Zagorec bi se već danas mogao naći na slobodi. Zagorec će u tom slučaju biti pušten da se brani sa slobode, a morat će ostati na svojoj trenutnoj adresi stanovanja.

Zagorcu je, podsjećamo, jučer pred Zemaljskim istražnim sudom u Beču određena jamčevina u iznosu od milijun eura. Osim toga, oduzeta mu je i putovnica, a i odbio je izručenje Hrvatskoj.

Obećanje da neće bježati, da će ostati na svojoj prijavljenoj austrijskoj adresi, da će prijaviti svaku promjenu prebivališta te da će predati putovnicu (što j eveć učinio), osim jamčevine, bili su uvjeti koje Zagorec mora ispuniti u zamjenu za slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bečkom odvjetničkom uredu Ganzger & Lansky još uvijek nisu željeli dati nikakvo službeno priopćenje, a isto se, kako doznajemo, očekuje tijekom popodnevnih sati.

Umirovljenog generala sumnjiči se da je 2000. g., odlazeći s mjesta zamjenika ministra obrane, iz sefa MORH-a odnio dragulje u vrijednosti od 5 milijuna dolara koje mu je 1993. predao njemački trgovac oružjem kao jamstvo za dolare preuzete od MORH-a, za kupnju oružja potrebnog za obranu Hrvatske.

B.S.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara