Zagorčeva žena prepisala sve što je mogla na sebe i spriječila pljenidbu imovine

Tekst: L.J.
Foto: AFP

KLERISA ZAGOREC uknjižila se na stan u Hatzovoj ulici od 124 kvadrata i na polovicu poslovnog prostora od 145 kvadrata u Boškovićevoj ulici u Zagrebu i time spriječila pljenidbu imovine njezinog supruga Vladimira Zagorca.

Klerisa tvrdi kako je to njezina bračna stečevina, čime je zaustavila Županijsko državno odvjetništvo da krene s prodajom Zagorčevih nekretnina. Večernji list piše kako po njihovom bračnom ugovoru iz 2003. godine Klerisi pripada sve što je navela, a kako se Zagorcu sudilo po starom zakonu, Klerisina imovina ne može se zaplijeniti.

Uz to, teško da može uspjeti i ovrha Zagorčeva posjeda - kuće, dvorišta i šume od 1400 kvadratnih metara u Njivicama na Krku jer je pod hipotekom Hypo banke od 1,28 milijuna CHF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Država je htjela prodati i stan u Ilici 10 od 109 četvornih metara na koji je uknjižen Zagorec, no za isti se bori Vesna Grivičić Žanić koja već 10 godina živi u Venezueli. Tvrdi da se Zagorec nezakonito upisao kao vlasnik stana na prvom katu, ali i poslovnog prostora od 354 kvadrata u potkrovlju te da ona to nije ni znala.

Na petoj nekretnini - četverosobnom stanu na drugom katu u Hatzovoj 1 - za koju je tužiteljstvo tražilo ovrhu navodeći da je stan Zagorčevo izvanknjižno vlasništvo, a na temelju kupoprodajnog ugovora s Verom Ožegić, sud je nepravomoćno obustavio ovrhu.

Država tako neće lako uspjeti ovrhom nad nekretninama osuđenom Vladimiru Zagorcu oduzeti 39 milijuna kuna stečenih u aferi Dragulji, kako je to naloženo presudom, jer već sada ima debelih problema s onom nad pet nekretnina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara