Zagreb: 15 milijuna kuna za 17 sportskih klubova

ČLANOVI zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su donijeli zaključak o raspodjeli 15 milijuna kuna, osiguranih rebalansom gradskog proračuna, na 17 sportskih klubova prve, druge i treće kategorije prema kriterijima za financiranje vrhunskog sporta Zagrebačkog športskog saveza.

Član Gradskog poglavarstva zadužen za obrazovanje i sport Zlatko Šešelj je napomenuo da je prema Zakonu o sportu Zagrebački športski savez ovlašten da raspodjeljuje novac te da su se svi klubovi suglasili s takvom raspodjelom.

"Normalno je da se s raspodjelom novca slažu oni klubovi koji su novce dobili", rekao je član Poglavarstva Srećko Ferenčak (HNS) i napomenuo da je raspodjela nepravedna jer Savez primjerice ni jednu kunu ne daje za naše vrhunske skijaše Janicu i Ivicu Kostelić.

Milan Bandić, zamjenik gradonačelnice za društvene djelatnosti je zatražio da se uputi požurnica na reviziju koja je u tijeku u Zagrebačkom športskom savezu i najavio nove kriterije za financiranje vrhunskog sporta u sljedećoj godini do konca siječnja 2004.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema danas prihvaćenoj raspodjeli sredstava za potporu vrhunskom sportu najviše novca dobili su KK "Cibona" 3,6 milijuna kuna, RK "Zagreb" 2,7 milijuna, HAVK "Mladost" i NK "Dinamo" po 1,8 milijuna i HAOK "Mladost" 1,3 milijuna kuna.

Zagrebačkim umirovljenicima, korisnicima novčane pomoći čija mirovina ne prelazi 1.210 kuna, u prigodi božićnih blagdana bit će isplaćeno 100 kuna za što je iz gradskog proračuna osigurano 2.441.100 kuna.

Članovi zagebačkog Gradskog poglavarstva dali su suglasnost na odluku Upravnog vijeća Gradske ljekarne Zagreb o prodaji 4.000 dionica "Farmacije" d.d. ponuditelju Phoenix International GMBH za 2.090 kuna za svaku dionicu što će biti utrošeno za izgradnju galensko-analitičkog laboratorija, kao i 1.000 dionica "Medike" najpovoljnijem ponuditelju na javnom nadmetanju što je namijenjeno financiranju uređenja centralne ljekarne.

Od Ministarstva unutarnjih poslova zatraženo je da se gradskom trgovačkom društvu "Tržnice Zagreb" izda odobrenje za obavljanje poslova tjelesne zaštite radi zaštite i čuvanja drvenih kućica i štandova na javnim površinama do 31. prosinca za vrijeme prigodne prodaje u centru Zagreba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara