Zagreb: Biometeorološka prognoza od 4. do 6. ožujka

PO PODACIMA iz biometeorološke prognoze Zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba, u utorak, a osobito u srijedu, doći će do poboljšanja vremena te se očekuje povoljna biometeorološka situacija.

Zavod je priopćio da u zraku nema peludi, a koncentracije sumpornog i dušikovog dioksida i lebdećih čestica unutar su preporučenih vrijednosti.

U četvrtak će se vrijeme početi mijenjati, pa srčani bolesnici mogu češće osjetiti zamor, zaduhu i lupanje srca i bez većeg tjelesnog napora. Oni trebaju redovito uzimati lijekove i izbjegavati boravak u neprozračenim prostorijama.

Poteškoće vezane uz promjenu vremena osobito bi mogli imati astmatičari. Također se mogu pojačati tegobe kod reumatskih bolesnika, koji stoga trebaju smanjiti tjelesne napore.

Osobe osjetljivije na promjene vremena mogle bi se osjećati umorno i lošijeg raspoloženja, priopćio je Zavod za javno zdravstvo.

Prema projektu ´Biometeorološka prognoza´, koji je danas predstavljen u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu, Zagreb je prvi hrvatski grad u kojem će multidisciplinarni tim stručnjaka raditi na biometeorološkoj prognozi.

Nositelj projekta je zagrebački Zavod za javno zdravstvo u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom, Poliklinikom za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, Poliklinikom za bolesti dišnog sustava, Poliklinikom za reumatske bolesti i fizikalnu medicinu te Psihijatrijskom bolnicom Vrapče.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara