Zagreb: Četvorica osumnjičena za krivotvorenje putovnica i drugih isprava

Makedonskog, albanskog, te dvojicu hrvatskih državljana zagrebačka policija osumnjičila je u tri odvojena slučaja za krivotvorenje isprava.

Policija je danas izvijestila da je u tri jučer završene kriminalističke obrade otkrila četvoricu krivotvoritelja.

Dva hrvatska državljanina u dobi od 21 i 31 godine otkriveni su s krivotvorenim dokumentima početkom srpnja ove godine u zagrebačkoj Zračnoj luci. Kod 31-godišnjaka pronađena je krivotvorena hrvatska osobna iskaznica i vozačka dozvola na izmišljeno ime Zoki Velik, dok je 21-godišnjak imao Internacionalnu Romsku iskaznicu na izmišljeno ime Mile Sebrezovski.

U policiji tvrde da su obojica krivotvorine nabavili od nepoznate osobe 2000. u Bruxellesu u Belgiji.

Provodeći kriminalističku obradu nad trojicom makedonskih državljana, zbog sumnje da su u veljači ove godine provalili u jedan stan na zagrebačkoj Trešnjevci, otkrilo se da jedan od njih ima krivotvorenu makedonsku putovnicu s kojom se legitimirao pred policijom, ali i pred istražnim sucem. Stoga je taj 32-godišnjak ponovno priveden istražnom sucu, ovog puta zbog krivotvorenja isprave.

Krivotvorena putovnica otkrivena je jučer na graničnom prijelazu Bregana i kod 26-godišnjeg albanskog državljanina s boravištem u Velikoj Britaniji. On je osobnim automobilom, britanskih registarskih oznaka, izašao iz Hrvatske, no slovenska policija je otkrila da ima krivotvorenu putovnicu, pa je vraćen u Hrvatsku.

Nakon kriminalističke obrade policija tvrdi da je osumnjičeni u rujnu ove godine u Velikoj Britaniji od nepoznate osobe grčkog podrijetla za 450 funti kupio krivotvorenu španjolsku putovnicu i vozačku dozvolu, te u njih umetnuo svoju sliku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara