Zagreb: Dimnjačar osumnjičen za slučaj gušenja troje mladih ugljičnim monoksidom na Kraljevcu

NAKON kriminalističke obrade slučaja u kojem se troje mladih ljudi: Slaven Skoko (1977), Davorka Glavačević (1979) i Boris Jukić (1980), otrovalo ugljičnim monoksidom 5. siječnja ove godine u kući na zagrebačkom Kraljevcu Policijska uprava zagrebačka priopćila je danas da je osumnjičen 50-godišnji ovlašteni dimnjačar jer je protupropisno obavljao dimnjačarsku službu.

Utvrđeno je da je ovlašteni dimnjačar, na temelju dobivene koncesije od zagrebačkog Gradskog poglavarstva, dimnjačarsku službu obavljao protivno propisima i općepriznatim pravilima struke i to do 3. svibnja 1995. do 23. rujna 2003.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na adresi Kraljevec 8a taj dimnjačar nije otklonio začepljenje od čađi i novinskog papira visine oko 65 cm nastalog prije 5 do 10 godina. Radi se o začepljenju u drugom dimovodnom kanalu između prizemlja i prvog kata na koji je u spornom stanu priključen plinski bojler prilikom čijeg se rada u stanu stvarala po život opasna koncentracija ugljičnog monoksida. Zbog toga je od 3. do 5. siječnja 2004. tijekom korištenja plinskog bojlera smrtno stradalo troje mladih.

Protiv osumnjičenog ovlaštenog dimnjačara bit će podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti i kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara