Zagreb: Festival jednakih mogućnosti 29. i 30. svibnja na Cvjetnom trgu

KULTURNO-ZABAVNA priredba u kojoj će sudjelovati osobe s invaliditetom pod nazivom "Festival jednakih mogućnosti" održat će se 29. i 30. svibnja na Cvjetnom trgu u Zagrebu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

To je drugi puta da Društvo osoba s paraplegijom i amputacijom organizira takav festival, a na njemu će sudjelovati oko 500 izvođača iz invalidskih udruga, grupa i centara za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, Slovenije i BiH, koji će izvesti niz dramskih, plesnih i glazbenih točaka.

U prijepodnevnom programu od 10 do 14 sati i večernjem od 19 do 22 sata nastupit će brojni poznati hrvatski glumci, voditelji i pjevači.

Prva večer bit će posvećena 100. godišnjici bluesa u svijetu, a nastupit će grupa Swingers i Tony Lee King, dok je druga posvećena rođendanu Zagreba uz nastupe Zdenke Kovačićek, Stjepana Đimija Stanića i dr.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu festivala bit će postavljeno 13 štandova na kojima će biti izloženi i prodavani umjetnički radovi invalidnih osoba.

Festival se organizira s ciljem izjednačavanja uloga i mogućnosti osoba s invaliditetom i zdravih osoba, te njihova uključivanja u normalni život i rad zajednice, rekao je predsjednik Društva osoba s paraplegijom Milan Ožegović.

Cilj je također promocija kreativnih i umjetničkih potencijala invalida, te obogaćivanje kulturnog života Zagreba, dodao je Ožegović.

Ove je godine pokrovitelj festivala Grad Zagreb koji je donirao 100.000 kuna, a dodatnih 20.000 kuna dali su Turistička zajednica Zagreba i ostali sponzori.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara