ZAGREB: GIP O KANDIDATURAMA ZA VIJEĆA I PREDSTAVNIKE MANJINA

Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) prihvatilo je kandidature za izbor članova vijeća i za izbor predstavnika nacionalnih manjina u Zagrebu koje će, nakon žalbenog roka od 48 sati, postati pravovaljane, rekao je zamjenik predsjednika GIPa Đuro Sessa na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu.

Podsjetio je da se dopunski izbori održavaju 15. veljače, za predstavnike nacionalnih manjina u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave, kao i za predstavnike hrvatskog naroda, tamo gdje su manjinsko stanovništvo.

U Zagrebu su crnogorska i srpska nacionalna manjina predložile svoje kandidate za članove vijeća nacionalnih manjina i to Vojislava Radunovića ispred Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" i Natašu Desnica-Žerjavić ispred Srpskog narodnog vijeća.

Za izbor predstavnika nacionalnih manjina prihvaćene su kandidature Raška Ivanova iz Nacionalne zajednice Bugara, Jasminke Petter iz Narodnog saveza Nijemaca Hrvatske i Marijana Wolfa iz Zajednice Nijemaca u Hrvatskoj, Zlatka Jevaka iz Matice Slovačke Zagreb i Giovannia Garbina iz Hrvatsko-talijanske udruge "Moć lotosa".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori za članove vijeća austrijske i predstavnika rusinske nacionalne manjine neće se održati jer ovlašteni predlagatelji nisu predložili kandidate, rekao je Sessa.

Izborna mjesta bit će određena, najvjerojatnije u sjedištima područnih ureda, dodao je i napomenuo da je dovoljan jedan glas da bi kandidirani član vijeća ili predstavnik nacionalne manjine bio izabran.

(Hina) bdj az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara