Zagreb: Gradonačelnica Pavić otvorila novi zavod za dijagnostiku u Vrapču

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić otvorila je danas novi Zavod za dijagnostiku i intenzivno liječenje u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Grad Zagreb uložio je u dogradnju i adaptaciju bivšeg četvrtog odjela bolnice 22,4 milijuna kuna čime su psihijatrijski bolesnici dobili 3.200 četvornih metara novog prostora, rekla je Pavić.

Najavila je za iduću godinu daljnja ulaganja u gradnju zdravstvenih stanica na Borongaju i Borovju, stanice za hitnu medicinsku pomoć u Heinzelevoj ulici, te bolnice u Jankomiru.

U podrumskom dijelu zgrade smještena je radiološka služba, a u prizemlju prijam pacijenata s deset kreveta za intenzivnu njegu, odnosno promatranje pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na prvom katu je Odjel urgentne psihijatrije s 32 kreveta, a na drugom Odjel za prve psihotične poremećaje.

Psihijatrijski bolesnici su najzakinutija kategorija bolesnika jer se nisu u stanju sami izboriti za svoja prava, istaknuo je ravnatelj bolnice Vrapče Vlado Jukić pozvavši na daljnje poboljšanje položaja duševnih bolesnika.

Napomenuo je da slijedi veliki projekt izgradnje Centra za forenzičnu psihijatriju za 70 pacijenata, te uređenje još nekoliko bolničkih odjela, što će pridonijeti da bolnica Vrapče ostane stožerna psihijatrijska institucija u Hrvatskoj.

Novootvoreni Zavod blagoslovio je pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara