Zagreb kupuje kina ´Liku´, ´Apolo´, ´Tuškanac´ i ´Sesvete´

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je donijelo zaključak o kupnji nekretnina kina ´Lika´, ´Apolo´, ´Tuškanac´ i ´Sesvete´ od Kinematografa d.d. za ukupno 2,5 milijuna eura.

´Na taj način riješit ćemo probleme s prostorom za ´Histrione´ i Dramu HNK´, rekla je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić napominjući da će ostali prioriteti biti predloženi iz Gradskog ureda za kulturu.

Grad Zagreb se obvezuje isplatiti ´Kinematografima´ d.d. Zagreb 500.000 eura ili 20 posto od kupoprodajne cijene odmah nakon potpisa ugovora o kupoprodaji, a ostatak će biti raspoređen na 18 rata tijekom 2003. i 2004.

Kino ´Lika´ nalazi se u Ilici 10, ´Apolo´ u Ilici 90, ´Tuškanac´ na Tuškancu 1 i ´Sesvete´ na Trgu D. Domjanića 6.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajnik Gradskog poglavarstva Vidoje Bulum je na današnjoj sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva izvijestio da je ukupno riješeno 1196 prigovora na Prijedlog liste reda prvenstva za odobravanje zahtjeva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje te da će konačna lista za POS biti gotova do sljedeće sjednice Poglavarstva.

Danas je prihvaćeno i pismo namjere o osnivanju Agencije za razvoj informacijskih sustava koje je Vlada RH uputila Gradskom poglavarstvu. Gradski zavod za automatsku obradu podataka transformirao bi se u Agenciju, a Vlada bi nabavila nove informatičke i komunikacijske sustave tako da će osnivački udio biti 50 prema 50, izvijestio je zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić. Agencija bi se trebala osnovati najkasnije do 31. ožujka 2003.

Iz plana malih komunalnih akcija vijeća gradske četvrti Stenjevec i Programa gradnje i uređenja objekata u 2002. je osigurano 649.000 kuna za preuređenje objekta mjesne samouprave Špansko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara