Zagreb: Misno slavlje na Pepelnicu predvodio pomoćni biskup Mrzljak

NA ČISTU SRIJEDU ili Pepelnicu, kojom je danas započela 40-dnevna priprava za svetkovinu Uskrsa, misno slavlje s obredom pepeljenja u zagrebačkoj katedrali predvodio je zagrebački pomoćni biskup Josip Mrzljak, javila je Ika.

Osvrnuvši se na korizmeno vrijeme u kojemu se govori o raznim odricanjima, biskup Mrzljak rekao je kako je u tome vremenu za kršćane najvažnije slušati pozornije Božju riječ, i to ne samo kao nešto što se dogodilo nekada u povijesti, nego kao nešto novo, što se upravlja nama danas.

Govoreći o miru i o tome gdje se on može naći, biskup Mrzljak je rekao kako čovjek mora biti u miru s Bogom, ući u sebe, svoje srce i vidjeti kakav je njegov odnos prema Bogu i Božjim zapovijedima i tu je početak mira.

Pozivu pape Ivana Pavla II. da se na Pepelnicu moli i posti za mir u svijetu, posebno u Svetoj zemlji i na Bliskom istoku, odazvala se i Crkva u Hrvata, potaknuta pismima svojih biskupa.

U svojim su porukama biskupi podsjetili na strahote rata kroz koje smo prošli, te potaknuli na molitvu, posebno krunice, za mir i iskazivanje molitvene i vjerničke solidarnosti sa svima koji su ugroženi prijetnjama rata, kako bi se u cijelome svijetu učvrstio mir temeljen na istini, pravdi, ljubavi i slobodi, kako je to u svojoj enciklici ´Mir na zemlji´ istaknuo bl. Ivan XXIII.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara