Zagreb: Od 1. siječnja rad trgovina nedjeljom i blagdanom po novom rasporedu

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je donijelo rješenje za odobravanje rada prodavaonicama nedjeljom i u dane blagdana te naredbu o rasporedu dežurstava u 2004., koja će se primjenjivati od 1. siječnja kada stupa na snagu izmjena i dopuna Zakona o trgovini.

"Od prispjelih 875 zahtjeva prodavaonica za rad nedjeljom, 860 udovoljava zakonskim odredbama", izvijestio je pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo i izrazio uvjerenje da će sve trgovine do sutra dobiti rješenja o dozvoli rada.

Svake nedjelje i blagdanom, osim Božića, Nove godine i Uskrsa, radit će najviše 156 prodavaonica raspoređenih po gradskim četvrtima, ovisno o broju stanovnika i to temeljem zakonskog kriterija po kojem može raditi smo jedna prodavaonica na 5.000 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše dežurnih, po 13 trgovina, bit će nedjeljom otvoreno u Novom Zagrebu- istok, na Trešnjevki-jug i u Sesvetama, 12 u Gornjoj Dubravi i na Peščenici-Žitnjak, 11 na Trešnjevki-sjever, 10 u Maksimiru i Novom Zagrebu-zapad, po devet u Donjem Gradu i Trnju, po osam na Črnomercu, u Stenjevcu i Podsusedu-Vrapče, po sedam na Gornjem Gradu -Medveščaku i u Donjoj Dubravi, četiri u Podsljemenu i dvije trgovine u Brezovici.

To su trgovine do 200 četvornih metara prodajne površine koje prodaju pretežito prehrambene proizvode. Radit će od 8 do 13 sati i izmjenjivat će se po rasporedu dežurstava koje je donijelo Gradsko poglavarstvo.

Gradski ured za gospodarstvo se pri izradi nacrta naredbe o rasporedu dežurstava prodavaonica, uz ostale, konzultirao i s Hrvatskom obrtničkom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Udruženjem trgovaca, Sindikatom trgovine te udrugama potrošača i Turističkom zajednicom Zagreba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara